2013. április 19., péntek

A Malacoknak jó dolguk van...



...legalábbis ezen a tortán biztos! Mert nemhogy sárban, de ráadásul csoki sárban dagonyáznak. Egy rövid ideig. Az ünnepelt el is nevezte "disznóvelnessz tortának", amit én utólagos engedelmével fel is használok a képekhez!! :)





Ennek a tortának az eredeti képe szerintem már nagyon sok helyen kering. Én magam többször is megkaptam pl. a Facebook-on, de megcsinálta már Farkas Vilmos is és a Galzúr.hu oldalra is beküldte már valaki, szóval nem én találtam ki! Sajnos!
Ennek készítettem el nemrégiben egy kacsás változatát, a Kacsaúsztató tortát. Az eredetit sem úszhattam meg, egy kedves ismerősöm, s egyben kollégám kért meg, hogy csináljam meg egy az egyben ezt a verziót a párja szülinapjára. Kérése számomra parancs, íme a dagonyázós torta, sütkérező, pacsázó, na meg alámerülő malacokkal.

Nagy öröm volt rajtuk dolgozni, egyfolytában vigyorogtam munka közben, pláne amikor a hátsójukon dolgoztam! :) Egyre jobban tetszik nekem ez a figurázós dolog. Szeretem, ha figurákat kérnek a tortára, mert az is egyfajta kihívás, ráadásul jó móka is. És valahogy olyan megnyugtató érzés is, amikor ilyenekkel foglalkozom! (Ez most olyan Nigellásan hangzott! :) )



Az alap egy 24 cm-es sima piskóta 4 tojásból, a töltelék pedig étcsokoládé ganache 40 dkg csokiból, amit 2 rétegben, töltöttem meg, valamint az oldalára is kentem "ragasztó anyagnak". A tetejére 20 dkg csokiból készítettem ganache-t az egyszerűbb recept alapján. Szóval azért van anyag a tortában, a 12 csomag KitKat-ről nem is beszélve. Tömör "csoki sokk" az egész!
Végül persze ez a torta is felvágásra került, a malacok vágóhídra kerültek! :) Hiába nehéz az élet! Még nekik is!




2 megjegyzés:

  1. Idecsalt engem is ez a jópofa torta! Nagyon ügyes megoldás :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm....bár az ötlet sajnos nem az enyém :) Ellenben könnyen kivitelezhető! Viszonylag! :)

    VálaszTörlés