2014. január 15., szerda

Rainbow Dash és a szivárvány esete
Bogyó és Babóca lejárt lemez lett. Thomas is a homályban már. Idén új sláger van mindenki nagy örömére, a póni!

Egyszer valamikor, még november tájékán elhangzott a nagy kérdés Keresztlányom felé: "Pannácska mit szeretnél, mi legyen a szülinapi tortádon?" Mire ő: "Szivárvány!! Meg póni! De legyen rajta szárny! Meg szarv is!" ??? Ó remek! Egy hibrid pegazus és unicornis keveréke. Hívhatjuk akár "pegacornisnak" is. Vagy tán "unizus"?? Ráadásul szivárvánnyal együtt. Roppant egyszerű.
Utána néztem. A szárnyas, szivárványos póni tényleg létezik. Eh és még neve is van! Rainbow Dash, ha nem tudnátok, jó? Na de, neki nincs szarva! Most akkor mi legyen? Rakjak a gyermek elé egy hamis Rainbow Dasht kérésének megfelelően, vagy maradjak "valósághű", és másítsam meg kívánságát. Nagy dilemma volt ez! :) És aztán ott volt az a fránya szivárvány is. Mégiscsak látványosnak kellett lennie!


Na de nem ez volt a legnagyobb kérdés! Új játékszert kaptam a páromtól szülinapomra! Nah nem olyat! :) Tortásat természetesen! Ami nem más, mint egy airbrush festékszóró pisztoly. Le voltam döbbenve, mert nem nagyon beszéltünk erről az eszközről. Bár voltunk a Kricky nevéhez is fűződő  Cukorshown, ahol élőben láthattuk, mit is lehet ezzel a kis műszerrel alkotni, de sose adtam hangot arra vonatkozóan, hogy mennyire vágynék rá. És mégis, kaptam egy édes kis pisztolyt, amivel aztán kedvemre fújkálhatom a tortákat, ezzel lényegesen lerövidítve a készítési időt. És hát új perspektívába is állítja a tortakészítést, mint olyat. 
Tehát a nagy dilemmám az volt, hogy megpróbáljam e használni a Panna tortájához minden ismeret és előzmény nélkül, vagy várjam meg a tanfolyamot, mert azt is kaptam ám! (Erről egy következő bejegyzésben fogok írni!) Végül persze nem bírtam ki, a csábítás nagy volt. 
Íme első tortám, ahol az alapot airbrush-sal fújtam le. A hozzá nem értettség természetesen szembe tűnő. Gyönyörűen látható a torta összes hibája, valamint a foltokban megjelenő paca és az egyenetlen festékelosztás! Arról nem beszélve, hogy kissé harsány lett a színe, de sajnos a fehér festék ritka, mint a fehér holló ugye! Nem tudtam a színeken tompítani. De az enyém! Bevállalom!A figurán rengeteget dolgoztam. Először is leszögezném, hogy eszem ágában sem volt kövér pónit csinálni. Egyszerűen így sikerült. Ráadásul az első verzió álló volt, de szegénykém oly nehezen viselte kövérségét, hogy a napok teltével egyre kisebb és tömöttebb lett. Gyakorlatilag vízilóvá avanzsálódott a paci. Na jó akkor még nem volt sörénye és füle sem. De a szeme....nos a szemével abszolút meg voltam elégedve. Fénye is van, pillázik is, király!

Szóval ülő póni lett. Rengeteg sörénnyel, és végül egy oda nem illő szarvval. A háttérben szivárvány, domboldal, hegyről lefolyó patakocska. Jah és a halacska! Az Én Kedvesem csinálta, ezzel járult hozzá a tortához. Azok az izék ott a patakban...nem az aminek látszik ám :) Azok ott fodrok rendben?!?! :)

Elég súlyos tortácska lett ez amúgy. A burkolás természetesen marcipán, kifejezett kérésre. A tésztája kakaós piskóta, a töltelék pedig sztracsatella, szintén kívánság szerint. A csokoládés mascarpone krémből indultam ki, de itt most lecsöpögtetett tejfölt használtam mascarpone helyett, és durvára vágott étcsoki darabokat szórtam bele. Nem volt az olyan rossz.Jah, és az átadás:
- Panna, mi van a tortán?
- Rainbow Dash!!! (Huh felismerte, siker!)
- Na de Judiiiit!! Rainbow Dashnak nincsen szarva! Hát ezt sem tudod?!?!
o_O1 megjegyzés: