2014. június 6., péntek

Minnie & Mickiey

Egy régi restanciámat törlesztem! Ez a torta még húsvét előtt pár nappal készült. Málnás-joghurtos töltelék, banán darabokkal, marcipánnal borítva. Amúgy nem vagyok egy nagy rózsaszín kedvelő, de nyilván a téma megkövetelte. Azért belecsempésztem egy kicsi feketét, mert a kettő viszont nagyon ütős tud lenni. Én szívem szerint máshová is tettem volna feketét, de lévén egy két éves kislány szülinapja, féltem hogy kiverem a biztosítékot.A tetején kézzel festettem meg a figurákat. Azt hiszem imádok festeni. Ilyenkor valamiféle zen állapotba tudok kerülni. Vagy talán átjár a belső csí? :)



Nos itt magával tortával szenvedtem meg, nem a díszítéssel. Ugyanis én és a zselatin nem vagyunk jó barátok és hát a joghurtos krémekhez ez elengedhetetlen. Sose tudom mennyi vízzel olvasszam fel a zselatint, mennyit használjak a krémhez, ráadásul megesz az ideg, hogy megköt e vagy sem. Most is csak a megérzéseimre hagyatkoztam, na meg a suliban tanultakra, de a könyvekből csak annyit tudtam kihámozni, hogy mennyi vizet használjak. Továbbra sem tudom, hogy pl. 1 kilónyi töltelékhez mennyi zselatint oldjak fel. Bár lehet hogy ennél a résznél nem figyeltem eléggé? 


A dolog pikantériáját pedig még az is adta, hogy szombatra kellett a torta, én szerdán elutaztam, ráadásul tálalás előtt egész álló nap utazott egy kocsiban. Csöppet aggódtam és szombaton remegve vártam az üzenetet, hogy minden rendben volt e. Rendben volt, hála a jó égnek. De gyümölcsös töltelékeket továbbra sem szeretek tortába tölteni! 
A fotók sajnos nem lettek a legjobbak, 2 óra alvás után ezt tudtam kipréselni magamból!






4 megjegyzés:

  1. Igenis kell bele a fekete! :-)
    V. Szilvi már megadta a választ: épp 19 g!
    Olyan ügyi vaaagy!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye hogy kell?? :) Szerintem is! Na majd legközelebb határozottabb leszek :)
      Feljegyeztem ám a 19g-ot ;)
      Köszi M@rtika, imádlak!!

      Törlés
  2. Szia!
    Most akadtam a blogodra, és nézegetem a tortáidat, mint "sorstárs". :)
    Ha elfogadsz egy kis segítséget a joghurtos-gyümis témában, én mindenféle zselatinozás nélkül, habalap, joghurt, gyümölcs, esetleg cukor összekeverésével remek, kemény krémet kapok. A felvert habalapba ugyanis mihelyst túró, joghurt, vagy hasonló dolog kerül, baromira megkeményedik! ebbe aztán jöhet bármi! Soha nem folyt el, több lap közt, magasan töltve is remek! Ha van kedved, nézz be hozzám te is, én folytatom az olvasgatást...
    :)
    http://tortasz.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Persze, bármilyen segítséget elfogadok és meg is köszönöm. Nekem nagyon mumus a zselatinos, mint ahogy azt írtam is. De te habalapnak növényit használsz, vagy állatit? Be is kukkantok hozzád :)

      Törlés