2018. október 22., hétfő

Pöttyös, Csíkos, Masnis, Ferde őrület, azaz....


mi más lehet ilyen díszítéssel, mint egy Topsy Turvy, azaz ferde torta. 


Meglepő, de minden buktatójával együtt szeretem ezeket a tortákat, pedig korántsem olyan egyszerű. Ha topsy turvy tortában gondolkodunk, akkor mindig magasabbat kell csinálni, mert abból még faragni kell. Több burkolóanyag is kell hozzá, mert minél nagyobbra nyújtjuk a fondantot, annál könnyebb leburkolni a különleges alakját. Aztán ott a díszítés... hogy ilyen mókásan rendezetlennek tűnjön, ahhoz ugyanolyan pontosan kell méricskélni pl. a csíkokat, mintha szabályos tortában gondolkoznánk. A torta stabilitásáról nem is beszélve.... nem tölthető habos-babos, könnyű mousse krémekkel, hiszen félő, hogy szétcsúszik. Mégiscsak alulról felfelé bővül, tehát kisebb lábakon áll. És persze maga a hamisítatlan ferde alak: azaz nézzen úgy ki, mintha borulna az egész torta, de közben álljon stabilan és ne csússzon szét, vagyis érd el az optikai csalódást :)




Ez mind mind megfelelő technika és pontos tervezés mellett kivitelezhető... vagyis egyértelmű, hogy miért szeretem :D 

A díszítéses részét bírom amúgy a legjobban. Egy ilyen torta ugyanis sosem lehet elég csicsás, mert az amerikaiak aztán nem restek mindenféle formát és színt rápakolni. Egyszerre lehet rajta csík, meg pötty meg rombusz minta, meg különböző nyalókákkal, masnikkal lehet teli pakolni, sőt akár még strucctollat is szúrhatunk bele, mindezt élénk, vagy sokféle színek kombinációjával. 
Ez a torta kérés alapján pasztell színű díszítéseket kapott, emellett ez egy egyszerűsített Topsy Turvy, azaz a teteje nem ferde, de az igazinak ugyanolyan csapott a felső szintje mint az alsó. Mint pl. Ármin unokaöcsém tortája, ami életem első jól sikerült Topsy Turvyja volt :),

Rendelj tortát, ahogyan Te szeretnéd! Információk és elérhetőségek ezen a linken!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése