2019. szeptember 11., szerda

Sógor 50 lett!



Ó az én Drága jó Sógorom! Hát nem jubilált idén?? :D :D
De bizony bizony, kedvenc Sógorom idén jubilált. És a népes rokonság, s baráti kör annak rendje s módja szerint meg is ünnepelte, nem is egyszerre, nem is egy tortával.
Mindez pedig nagyon jó alkalom volt arra, hogy kicsit kilépjek a burkolt torták fogságából és valami mást csináljak, hovatovább egészen új dologgal próbálkozzak, ami mostantól - Nektek drága jó megrendelőim - adott esetben még érdekes is lehet. 
Először is végre készíthettem úgynevezett kacat tortát - ezt a megnevezést egy kedves tortás barátnőmtől hallottam - amire tulajdonképpen bármi földi jót, vagy épp bűnös dolgot rápakolhat egy torta készítő. Nővérem kifejezett kívánsága volt, hogy ne legyen burkolt és mivel témát is nehezen találtunk, ezt meg már olyan, de olyan régen ki akartam próbálni, úgy döntöttünk, ilyen tortát kap. Ami tűnhet kissé egyszerűnek egy 50. szülinapra. DE! 
A történet itt nem állt meg. Ugyanis szabad kezet kaptam egyéb desszertek elkészítésében is, ami azt jelentette számomra, hogy végre belemerülhettem a manapság egyre népszerűbb francia desszertek világába. S hosszas tervezés, előkészület, variálás, kombinálás, megfelelő eszközök beruházása, logisztikázás, túlzásokba esés, majd nehéz kompromisszum kötés, valamint enyhe lefolyású  szemöldökbefonás után lettek francia desszertek. Is! 
Annyit elárulok, a fogadtatás első körben pozitív volt. Kritikus, egyszersmind szókimondó családtagjaim - a közvetlen és közvetett fajtából egyaránt - elégedettek voltak. Ezt bizonytja, hogy leginkább csendben, szó nélkül fogytak a desszertek, egyik a másik után.

Úgyhogy lássatok csodát, mert most bizony olyat mutatok, ami eddig még nálam nem volt és bizony ér ám ilyet bátran rendelni is:


Csokoládés - Kókuszos - A "Kacat" torta
Rafaello HELYETT Bounty életérzés mindenféle földi jóval a tetején.




Mákos - Meggyes félgömb desszert - A Nyerő
A mákos vajas lapra épített meggyes joghurt mousse és meggy zselé kiváló kapcsolata.

Málnás - Céklás mono desszert ropogóssal - A Mulatságos
Fehércsokoládé mousse és málna zselé randevúja a málna ropogóssal bolondított céklás-vajas lapon.




Gesztenyés - Fekete ribizlis desszert - A Kellemes
Kakaóbabtöretes kakaós vajas lap, gesztenye mousse és fekete ribizli zselé találkozása.

Banán lekváros - Mangós desszert - Az Érdekes
Kakaóbab ropogós, kakaós vajas lap, banán lekvár és mangó mousse.







Kávés - Sós karamellás vágott desszert - A Dekadens
Az intenzív kakaós vajas lap, a dekadens sós karamell mousse és a szigorú kávézselé meghökkentő, egymást kiegészítő együttállása.



Mákos lemon curd torta - A Méltóságteljes
Gazdag mákos piskóta lapok között nyáridéző angol citromkrémmel kevert tejszínes mascarpone töltelék.


Fekete ribizlis - Szezámmagos ropogós félgömb - A Meglepő
Ropogós fekete szezámmagos korongon szunnyadó feketeribizlis joghurtmousse bomba ribizlizselével a közepén, az igazán fekete.









Málnás - Matcha teás desszert - A Fura
Málna ropogóssal megrakott, zöld tea porral bolondított vajas lapon, málna zselével töltött matcha teás fehércsokoládé mousse, avagy bábeli zűrzavarban az egység.















Kókuszos - Passio gyümölcsös vágott desszert - A Határozott
Mangó zselével rétegzett, enyhén kókuszos vajas lapon pikáns passio mousse, tetején karamellizált fehércsokoládéval, az igazi megsemmisítő csapás.


















El kell mondjam, hogy nekem, aki ízek harmóniájában és kombinálásában meglehetősen különc és válogatós, mindegyik különeleges és finom volt. A feketeribizlis szezámos félgömb pl. igazi különlegesség volt, a fekete szezámról mindenki azt hitte mákos, még ízben is.
Azonban a kávés karamellás vágott szelet adta élmény olyan szinten meglepett, hogy el nem tudom mondani. Egyszerűen robbantak az ízek egymás után a szájban, először mindegyik külön, majd egyszerre. Hihetetlen élmény volt, konkrétan a szemem kigúvadt az első falat után. A karakteres kakaós lap, az édes karamell mousse kiegészülve a nem tolakodó, tényleg csak  pici sós ízzel, valamint az igazán erőteljes, keserű (!!!) kávé zselé a tetején... egyszerűen fenomenális, kihagyhatatlan, meghatározó, elképesztő és dekadens. Kávé rajongóknak kötelező!
A másik hasonló élményt a passió gyümölcsös, mangós vágott szelet adta. Ott a fanyar maracuja és a savanykás mangó íze olyan erővel csapott össze a szájban, hogy ott egy csapásra feladta minden elvét az ember. Nem édes szájúaknak igazi ínyencség.
Szóval...olyan sírva evős kategória mindkettő!

Jó néhány közülük hamarosan rendelhető lesz, figyeljétek a Facebook oldalon illetve itt, egy külön menüpont alatt is fel fogom tüntetni, hogy melyek lesznek azok!


Rendelj tortát, ahogyan Te szeretnéd! Információk és elérhetőségek ezen a linken!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése