Kockásfülű nyúl!!!!! Egyáltalán van olyan, aki nem ismeri? Én imádtam! A hatalmas pillázó tekintetét, a propellerként működő kockás fülét......imádtam! És mindezt most tortában? Fincsiiiiiii!!!!! :)
Sokat agyaltam ám rajta, hogy milyen is legyen és persze a netet és végig böngésztem, de igazából semmi inspirálót nem találtam ebben a témában. Valami olyat szerettem volna, amit még senki. Ekkor ugrott be, hogy a nyúl egy bőröndben lakik, zoknik és szalagok közt, és minden reggel onnan kel fel, hogy megmentse a világot. Nos, hát arra gondoltam, hogy ezt kell megtestesíteni torta alakban és mivel hasonlót sem leltem senkinél (én legalábbis), azt találtam ki, hogy a félig nyitott kofferből fog kikukucskálni a nyuszi. Akinek kockás füle van.
A legnagyobb fejtörést a nyitott bőrönd megvalósítása okozta. Meg is kérdeztem Viát, a Glazur.hu oldal íróját is, hogy ő hogyan csinálná meg. Nagyon sok jó tanácsot kaptam, hogy építsek be valamilyen szerkezetet a tortába, vagy vonjak be hungarocell anyagot, vagy habkartont fondanttal, esetleg jó előre formázzam meg cukormasszából a bőrönd tetejét és hagyjam kiszáradni. Én azt szerettem volna, ha minden ehető lenne a tortán, de már-már kezdtem ráállni a hungarocelles változatra, amikor jött egy fantasztikus ötlet. Komolyan mondom, nem is értem, hogy nem jutott nekem az eszembe a házi készítésű csokis nápolyi. Párom Anyukája készít fantasztikus csokis nápolyit táblákban (két ostya lap között fincsi csokis töltelék). Egy ilyen tábla pont a méretnek megfelelő volt, így megkértem, hogy csináljon egy adaggal és azt vontam be Unidec-kel. Zseniális ötlet volt ez! És hogy mi tartotta félig nyitva a tetőt? Először a fejnek szántam ezt a szerepet. Aztán féltem, hogy nem fogja megtartani a súlyt és behorpad. Mégis hogy nézne ki egy horpadt fejű tapsis? Így elkészítettem a nyúl két kezét is fölfelé tartva, ebbe szúrtam bele 1-1 pálcikát. Ez így már elég stabil volt.
Nem lett kicsi a torta, ellenben jó nagy lett. És elég súlyos is! Utólag végig gondolva, talán elég lett volna a sima olajos piskótából a 4 tojásos verzió is. Én két 5 tojásos lapot sütöttem. A töltelék pedig étcsokoládés mascarpone krém volt.
Nagyon, nagyon jó volt ezen a tortán dolgozni, holott ez a projekt sem indult a legjobban. Újra lebetegedtem, minden bajom volt és komolyan aggódtam, hogyan is fogom megcsinálni. De aztán némi segítséggel sikerült. Kedvesem most is lelkesen segédkezett, főleg a szerkezeti összeállításban. Ráadásul még szállítható is volt a torta, aminek külön örültem.
És igen...alapvetően elégedett vagyok ezzel a tortával! Na jó, egyedül a csak a színekkel van bajom. Én nem tudom ki hogy van vele, de nekem nem sikerül szép feketét alkotnom. Még a Wilton-féle pasztával sem! Pedig milyen szép lett volna a fekete bőrönd!!!! Helyette szürke lett, pedig rendesen adtam hozzá a festékből, féltem is, hogy nagyon fellágyítja. Igen, tudooooom! Senkit sem érdekel a színe, nem az a fontos, stb. Csak hát jelentkezzen nálam egy olyan tortás, aki nem törekszik a tökéletességre! Hiszen ezért is csináljuk újra és úja...nem igaz?
Remélem másnak is tetszik annyira, mint nekem! Az Ünnepelt? Jaaaa!!!! Állítólag szóhoz sem tudott jutni! Nekem ennyi elég is!
Hááát, ez nagyon tetszik, és nem csak azért, mert kedvenc mesém volt akkoriban!
VálaszTörlésA feje miből van?
(Fekete? = airbrush!) :-)
Köszönöm szépen! :)
TörlésA fejét a lenyesett tésztából (ami mindig marad) és pici töltelék keverékéből formáztam golyóvá és bevontam a fondanttal.
Az airbrush nagyon piszkálja ám a fantáziám. Csak hát nem olcsó mulatság! :(
Zsaniális!
VálaszTörlésNagyon köszönöm! :)
Törlés