2014. július 23., szerda

Spongyabob és Barátai


Töredelmesen be kell valljam, hogy korábban nem nagyon érdekelt ez a mese és miután behatóan tanulmányoztam a figurákat, az a helyzet, hogy a jövőben sem lesz a kedvencem. Nemes egyszerűséggel ez egy idióta mese, idióta figurákkal. Ez persze nem mentség arra az esetre, ha valaki ilyen tortát szeretne. Őszintén szólva, megkönnyebbültem, hogy legalább nem Spongyabob formájú tortát kellett csinálnom, hanem elég volt egy kerek forma, rajta a mesefigurákkal.



Bár jórészt rám volt bízva a dolog, az instrukció - melyet kolléganőmtől kaptam - mindösszesen csak annyi volt, hogy nem kell bonyolítani, elég rá a figura. Persze azért muszáj volt kis körítést mellé rakni, így készült korall, hínár és néhány kagyló is az oldalára. Belül egyébként répatorta, mascarpones fehércsokoládés krémmel. Jó szaftos kis tészta, a receptet még Szepykétől vettem innen, és teljes vállszélességgel merem állítani, hogy tényleg maga a csoda.

A torta külsejét airbrush-sal fújtam, végre kicsit használhattam, bár még mindig nagyon gyerek cipőben járok ezen a téren. Ígérem, (főleg magamnak) ha vége ennek a suli őrületnek orrba-szájba fújni fogok J
Magam is belátom, hogy talán túl egyszerűre sikeredett. Volt egy olyan gondolatom, hogy fújok rá néhány virág mintát. Miután hosszas tanulmányozás után felfedeztem, hogy a meséből származó képeken a háttérben virág minták vannak (mint valami tapéta), arra gondoltam, hogy feldobhatnám vele a tortát is. De mivel oly bátortalan vagyok én még ezzel a fújdogálással, jobbnak láttam sokszori próbaminta készítése után is, ha inkább nem rontom el. Így maradt az egyszerű kék háttér. Bár próbáltam én lentről zölddel indítani, majd átmenni kékbe…. hát láttam már ennél jobbat is.





De hogy ne mindig csak elégedetlenkedjek, azért a figurák - szerintem - jól sikerültek. Szeretek én figurázni. Tökre élvezem. Bár közöltem kolléganőmmel, hogy Tunyacsápra ne számítson (rémület), azért Csiguszt meg azt a lazacszínű izét megcsináltam. Csak hogy Spongyabob ne árválkodjon ott egyedül a torta tetején.


2 megjegyzés:

  1. Szerintem a Spongyabob formatorta egyszerűbb lett volna, de nagyon jól megoldottad ezeket a "primitív" figurákat. Ezek így néznek ki, és kész, nem lehet belőlük sajnos többet kihozni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm M@arti! Az a helyzet, hogy nem csináltam még formatortát, és amíg nem fogok addig valószínű félni is fogok tőle. De talán kockanadrág tényleg nem lett volna olyan nehéz :)

      Törlés